Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pappi ja seiväshyppääjä Tero Kuparinen tekee uutta musiikkia

 

Julkaisen säveltämäni singlen ”Meet minne meet” musiikkivideoineen 2.11.2017. Laulun on sanoittanut Jori Nummelin ja sovittanut Mikko Kierikki. Single on esimakua huhtikuussa 2018 ilmestyvältä Agape –levyltäni, josta ilmestyvät myöhemmin  myös singlet ”Kuiskaukset” ja ”Olet parasta”. Olen koonnut levylle säveltämiäni rakkauslauluja vuosien varrelta. Siinä käsitellään parisuhteeseen liittyviä teemoja kuten rakastumista, riitojen selvittelyä ja sitoutumista. Lähes jokaisella biisillä on oma henkilökohtainen eletty tarinansa.

Agape -levyn äänitykset heinäkuussa 2017. Basso Mikko Kierikki, rummut ,kitara Juhani Grönroos ja kosketinsoittimet Heikkala. Valokuva Tero KuparinenAgape -levyn äänitykset heinäkuussa 2017. Basso Mikko Kierikki, rummut ,kitara Juhani Grönroos ja kosketinsoittimet Heikkala. Valokuva Tero Kuparinen

 

Info

 Synnyin Haapajärvellä seitsemän henkisen perheen kuopukseksi. Syntyessäni taivalla laskettiin salamoja enemmän kuin koskaan 1900 luvulla. J

 Tero hyppää seivästä Haapajärvellä.Tero hyppää seivästä Haapajärvellä.

 Isäni oli Karjalan evakko, innokas urheilumies joka sodan jälkeen sijoittui kymmenottelun maailmantilaston kolmanneksi. Sotavammat pakottivat lopettamaan kymmenottelun, mutta hän jäi monien mieleen korkeushyppääjänä. Äitini oli opettaja, yrittäjä ja kirjastonhoitaja.

 Nuoruuttani hallitsi urheilu ja musiikki. Hyppäsin  -80 luvun seiväskomeetan Tapani Haapakosken kanssa rikkoen hänen piirinennätyksensä ja minusta odotettiin Tapanin mantelin perijää. Kuljin kuitenkin omia teitäni ja lopetin kilpaurheilun 20 vuoden iässä hypättyäni miesten A-luokan 485.  Ennätyksekseni jäi 490. Lähes 30 vuotta myöhemmin aloitin jälleen hyppäämisen voittamalla pari Suomenmestaruutta. Nyt hypyt jatkuvat edelleen.

 

Lapsena sain laulunkokeista kympin, lauloin Herodeksena ja esiinnyin artistina koulun bändissä, mutta alan oppilaitoksiin en pyrkinyt.  Rumpaliveli opetti minulle beat -kompin ja pari kitarasointua ja musiikin teorian opinnot tein kirjeopiston kautta niin että opin kirjoittamaan mieleeni tulevat sävellykset nuottiviivastolle.

 

 1980 luvun puoli väli oli käänteentekevä kun kohtasin Reijan Youth with a Mission lähetysjärjestön tekemällä maailmanympärimatkalla.  Matkan jälkeen menimme kihloihin ja avioiduimme. Meille syntyi kolme tytärtä, jotka ovat nyt aikuisia. 

 

Pappisvihkimys Mikkelin tuomiokirkossa 22.5.2011Pappisvihkimys Mikkelin tuomiokirkossa 22.5.2011

Olen mystikko jolla on syvällinen kokemus todellisuuksien todellisuudesta, niinpä valmistuin teologian maisteriksi vuonna 1994. Minut vihittiin papiksi vuonna 2011 Kotkaan missä olin pastorina neljä vuotta. Nykyään olen Akaan seurakunnan kappalainen.

 

Työni sisältää paljon musiikkia. Toimin majataloilloissa bändin kitaristina ja syksyllä 2017 aloitin uuden lauluntekijäklubin nimeltä Loimu. Sana tulee sanoista Loi ja mu niin kuin musiikki. Illan aikana esiintyy lauluntekijä ja tilaisuuden lopuksi yleisö saa antaa sanoja, joiden avulla lauluntekijä vieras tekee seuraavaan Loimuun kirkkokäsikirjan vastausmusiikin.

 

Aikaisemmat julkaisuni

 

Vuonna 1996 julkaisin ensimmäisen levyni ”Sano että rakastat”. Seuraavaksi julkaisin levystä nuottipainoksen ja 2000 – 2001 vuosina minulta ilmestyi kaksi sinkkua ja kaksi pitkä soittoa, joista toinen oli lapsikuoro Piccolon levyttämä Sinun kanssasi messu ja toinen sooloalbumini ”Olet rakkain”.